LA VERTADERA REVOLUCIÓ ELECTRÒNICA DEL LLIBRE

Habitualment parlem de la revolució electrònica en el món editorial referint-nos als ebooks, els llibres electrònics, que han sigut, vertaderament, una revolució que no ha fet més que començar.

No obstant això, no és l’única revolució.

Fins avui els llibres impresos depenien exclusivament dels editors, que eren els que decidien quan, com i quins llibres es reimprimien, les quantitats i la forma de distribució. Aquesta forma de comercialització conduïa a la situació en què un lector que cercava un determinat títol que ja feia algun temps que havia sortit, no hi havia manera de trobar-lo. Les llibreries deien que estava esgotat o que havien de demanar-lo i que el distribuïdor no li’n servia o trigava molt a fer-ho.

Aquí van aparèixer plataformes de venda per Internet, que te’l servien en pocs dies.

Però, seguia present el problema de què succeïa quan l’editorial havia esgotat la seva tirada i no el reimprimia i un lector volia el llibre imprès, perquè li agrada més que l’electrònic.

Al final, el lector acabava recorrent a l’autor, que moltes vegades no tenia una altra opció que disculpar-se i dir que, efectivament, el llibre estava esgotat i sense reeditar. Tot seguit, el mateix autor es posava en contacte amb l’editor o amb el seu agent per a manifestar-li que un o més lectors s’havien posat en contacte amb ell per sol·licitar un cert títol. En alguns casos rebia la callada per resposta, en altres que la culpa era del distribuïdor, en altres que les llibreries no tenien ganes de treballar, en altres que l’editorial tenia una planificació i que ja el reimprimirien, en altres… En fi! Que el lector es quedava sense el seu exemplar del llibre i l’autor amb la seva frustració.

Doncs bé! La revolució electrònica no sols ha arribat al llibre electrònic, l’ebook, sinó al llibre imprès. Qualsevol autor que tingui llibres que ja no s’editen i que disposi dels seus drets amb plena llibertat, pot cercar un sistema de “print on demand”.

Què és un sistema “print on demand”? El llibre es troba en un ordinador, completament formatat, amb la seva enquadernació dissenyada i tot el que es necessita per crear un exemplar perfecte. El lector el sol·licita i se li imprimeix en aquell precís instant, l’hi envien a casa i el té en gairebé uns dies. Aquest és el cas de Create Space d’Amazon.

A partir d’ara, quan algú m’escriu dient-me que aquest o aquell de les meves obres no es troba al mercat, la resposta és simple: “busqueu a Amazon”.

A poc a poc, totes les meves obres, de les quals ja he recuperat els meus drets, es trobaran a Create Space d’Amazon, amb el sistema “print on demand”.

En aquests moments ja podeu comprar:

 

El punyal de sarraí (espanyol)

La reina hongaresa (espanyol)

Parleu o Mateu-me (espanyol)

The teacher of Cheops (english)

El mestre de Keops (espanyol)

El mestre de Kheops (català)

L’informe Phaeton (espanyol)

L’informe Phaeton (català)

El relat de Gunter Psarris (català)

El relat de Gunter Psarris (espanyol)

Un vot per l’esperança (espanyol)

i

Un vot per l’esperança (català)

 

En un futur no molt llunyà n’hi haurà més.

A més, podeu demanar qualsevol d’ells en qualsevol moment, sigui dia laborable o festiu, i rebre’l a casa o a qualsevol adreça que desitgeu, fins i tot embolicat per regal.

I què succeeix amb el preu? El millor és entrar a Amazon i descobrir que el preu és tota una sorpresa.

 

Feliç Nadal!

 

Llocs d’Amazon:

 

www.amazon.es

www.amazon.com

www.amazon.co.uk

www.amazon.Ca

www.amazon.fr

www.amazon.de

www.amazon.com.br

 

 


Deixa un comentari