El rapte, el mort i el Marsellès

“El rapte, el mort i el Marsellès” ha guanyat el “Premi Sèrie Negra 2000” de Planeta.

Pot un nadó desaparèixer d’una clínica en menys de dos minuts? Possiblement. Però, davant dels ulls de tothom…? Sense que l’hagin perdut de vista ni un instant…? Això ja és força més difícil.

Pot un home morir ofegat a la banyera amb l’estómac ple de somnífers? Possiblement. Però, sense que ningú no l’hagi vist arribar ni l’hagi escoltat, malgrat que hi havia gent a la casa…? I com s’hi ha ficat? Ah!

Què hi té a veure un fet amb l’altre? Renoi, quin embolic!

Aquestes i moltes més preguntes ha de respondre l’Àlex Samsó en una aventura que comença d’una forma banal i, de mica en mica, esdevé misteri constant. Però la major de les sorpreses no és el misteri, sinó un altre personatge ben curiós. Qui és el Marsellès?

I les explicacions existeixen, sempre que hi hagi una ment capaç de fer que dos i dos siguin quatre, malgrat que sembli que les matemàtiques fallen i tothom acabi pensant que sumen cinc o tres.

Albert Salvadó, amb l’habilitat que el caracteritza, ens ofereix un nou misteri que ens manté enganxats i ens fa ballar el cap fins que no apareix la solució.

PER LLEGIR EL PRIMER CAPÍTOL PREMEU: PRIMER CAPÍTOL