HO SENTO: POTSER M’HE EQUIVOCAT

Fa trenta anys vaig escriure “Libertad para Satanás”, que després canvià el títol per “Un vot per l’esperança”. Aquesta novel·la explicava l’arribada de l’últim Papa segons les profecies de san Malaquies. I, segons aquestes profecies, el darrer Papa hauria de ser Francisco I.

Trinta anys després, quan apareix el nou papa Francisco, jo creia que estava veient l’arribada de Petrus Romanus, el darrer Papa segons san Malaquias. Fins i tot em sentia orgullós per haver encertat que seria del continent americà, que sortiria al balcó amb una senzilla sotana blanca i que la seva presentació constituiria una sorpresa pel seu discurs tan humil. I, por si encara era poc, vaig rebre algunes trucades per felicitar-me.

Bé! Potser em vaig equivocar i és possible que Francisco I no sigui Petrus Romanus.

Per què tinc aquest dubte?

Veureu. He trigat força en escriure aquestes línies. Necessitava meditar-ho tot plegat amb molta calma. I ara crec que ha arribat el moment.

La profecia de san Malaquies diu:

In psecutione extrema Sacræ Romanæ Ecclesiæ sedebit Petrus Romanus, qui pascet oues in multis tribulationibus: quibus transactis ciuitas septicollis diruetur, et Judex tremedus iudicabit populum suum.

Traduïda seria:

Enmig d’una extrema persecució de la Sagrada Església Romana succeeix Pere el Romà, que té cura del seu ramat enmig de grans tribulacions: després la ciutat de las set colines serà destruïda, i el Jutge suprem jutjarà al seu poble.

Francisco I no ha succeït Benet XVI porque Benet XVI no ha mort, segueix sent papa. Hi ha dues persones que ocupen la cadira de Pere. Francisco I no seria el successor, sinó l’usurpador. Benet XVI hauria estat obligat a dimitir, però segueix viu i és papa. Només la mort pot acabar un papat. Si els cardenals volien saltar-se la profecia, tal vegada no ho han aconseguit.

La imatge del papa dels pobres no em quadra per enlloc i sembla més una operació de marketing i de maquillatge que no pas altra cosa. Per exemple: no es pot ser el papa dels pobres i, ensems, portar d’Holanda 40.000 (quaranta mil!) tul·lipans per a una celebració de la Pasqua que dura un dia. Quant ha costat? No es pot ser el papa dels pobres sense desmantellar el banc que sustenta les finances del Vaticà. No es pot albergar un tresor en obres d’art argumentant que pertany a l’estat italià i que l’església només el custodia…

Abans haurien de canviar moltes coses per parlar del papa dels pobres.

Si el que penso fos cert, llavors Francisco I seria la continuïtat de Benet XVI perquè constituiria la solució de recanvi, la persona que al conclave anterior s’enfrontà amb Benet XVI. Passés el que passés, Francisco I seguiria sent “Gloria Olivae” i mai no seria “Petrus Romanus”.

En cap moment la profecia menciona la paraula “negre”, como algú ha pretés fer entendre lligant aquestes profecies amb les de Nostradamus. L’últim papa no serà el “papa negre” sota cap raó. No ha de tenir forçosament la pell negra ni ha de ser d’Àfrica ni pertànyer als jesuïtes, que se es fan dir “negres” pel color de la sotana.

No obstant això, allò que sí veig prou clar es que es possible que la retirada de Benet XVI obri una porta perquè els papes siguin apartats del càrrec abans de la seva mort, detall que permetria allargar la “Gloria Olivae” durant molt de temps, fins que un d’ells morís durant el seu pontificat. Aleshores es quan realment apareixerà “Petrus Romanus”.

L’encerto?

No ho sé pas, però por si cas… obre els ulls i desperta.


Deixa un comentari