QUE DÉU ENS AGAFI CONFESSATS!

Ens hem tornat idiotes? Hem perdut la capacitat de reflexionar? O hem decidit suïcidar-nos? M’agradaria Que fóssim capaços de tancar els ulls durant un instant i que intentéssim, amb el cor a la mà, respondre a aquestes preguntes.
La notícia ha sortit en els mitjans com si comentessin qualsevulla cosa. Deia, simplement, “Avui hem entrat en dèficit ecològic”. I ho han dit en un to neutre, com qui dóna una recepta per fer patxaran. Sense cap entusiasme.
Per descomptat que per a la periodista tenia molta més importància que l’entrenador del Madrid havia fet unes declaracions que… o que Messi ha dit… o que demà s’hi juga el partit d’anada de les supercopa i els aficionats creuen que…
Potser ens adonem del que significa que el planeta entri en dèficit ecològic? Ei! Que estem parlant del Planeta sencer! I estem dient que el balanç entre el que ens mengem i el que el planeta és capaç de donar, és negatiu. I això fa que la riquesa total comenci a disminuir.
De debò no ens adonem de què significa que hem entrat en dèficit ecològic? Doncs, ni més ni menys, que en poc menys de vuit mesos hem consumit tot el que el planeta produeix en un any. És a dir: a partir d’ara i fins a final d’any, tot el que consumim serà traient-li vida a la Terra.
I ara aquells que han llegit “L’informe Phaeton” i han dit que “està bé, però el missatge ecològic final… Home!”, Que ho repeteixin, per favor, que no els he sentit bé.
Però, On vivim? Potser estem a Mart? Nosaltres som els habitants de la Terra i ella ens deixa viure sobre la seva pell.
Senyores i senyors, ens estem menjant la Terra i volem continuar creixent i consumint. La crisi és una advertència. Hem de deixar de consumir per consumir. Hem de deixar de créixer per créixer. El sistema econòmic actual no se sosté per enlloc.
Però, per favor, canviem nosaltres internament, perquè si seguim pel mateix camí… anem al desastre.
“Au de mal averany!”, cridaran alguns. Molt bé! Potser aquests s’adonen del que significa entrar en dèficit ecològic? No estem parlant de dèficit financer. Enfront del dèficit ecològic, el dèficit financer i totes les crisis econòmiques són bagatel·les.
Atenció, perquè estem arribant al punt en què l’urgent s’està crospint l’important. L’urgent és la crisi financera, però l’important és l’equilibri ecològic i aquest, justament aquest, s’ha perdut.
Si no canviem i ens conscienciem i comencem a formar-nos, a llegir, a observar, a reflexionar i a raonar, i no obrim els ulls i despertem, que Déu ens agafi confessats, perquè ara sí que ens assabentarem del que és una crisi de debò, i, si això arriba, les que estem vivint ara ens semblaran de pa sucat amb oli.


2 comentaris

 1. carmendellorensidalmau

  De veritat que ho han dir per tvmanipulador´s, per saber-ho aixó.?

  Els que hem nascut els anys cincuanta, i sense estudis amb un xic de sentit comú i sentit observació, els que amb aquets sentits estimem la natura, já ho sabem prou i de sobres, i no pas d´ara.

  L´home es un depredador terrible.

  Per desgracia ell també será depredat

  • albert

   Em temo que així serà, com no siguem capaços de canviar i buscar una forma de vida alternativa i més adient amb la nostra mare Terra, que no sigui tan depredadora i més responsable.

Deixa un comentari